Höstmode 2016

Hur ser man moderiktig ut under hösten 2016? Ska det vara brunt, grått eller rosa? Långa jackor eller slimmade modeller?  Enligt höstjackor.se ska den som vill köpa höstjacka våga ta ut svängarna.

Enligt sidan ska höstjackan vara unik. Vi lyfter fram några trender som de skriver om.

Första är ”Make a statement”. Nu är det mer inne än någonsin att verkligen markera vilken klädstil man har. Det handlar inte bara om klädstil utan personlighet. Vem är du? Vad har du på dig? Många gånger går svaren hand i hand och i höst ska svaren vara än mer sammanflätade än tidigare.

Att göra statement är inte nytt. Se bara på alla tröjor med tydliga budskap. Men nu ska budskapet förmedlas utan ord. Med en stil – men detaljer – i hela jackan.

Höstmode

Det andra är färgerna. Det är naturnära och jordnära. Färger som inte sticker ut allt för mycket utan matchar de löv som ligger på marken och som saka faller av träden. Brunt, grönt, gult och beige men aldrig så att man tycker att jackan känns ”pastellig”

Det tredje är material som kommer tillbaka. Manchester är ett av dessa. Även läder har en renässans vilket inte minst syns i utbudet av skinnjackor och jackor med skinndetaljer. En fördel är att utbudet av konstläder har ökat och även kvalitén på jackor i detta material. Bättre för miljön – och för plånboken.

Det fjärde är att lackade höstjackor ökar i popularitet. Det kan sägas vara en trend som är uppåtgående och inte nått sin pik ännu. Utbudet blir allt större men än så länge kan inte dessa jackor konkurrera tillräckligt mycket med andra modeller och material. Men det kommer – var så säker. Lackade detaljer är däremot extremt vanligt. Det kan vara bälten, skor, väskor eller små detaljer på jackan.

Make a Statement – Be yourself.