Julrim på skinnjacka

En riktigt bra julklapp ska vara något som verkligen uppskattas av personen som får den. Något som man kan ha kvar länge och som man kanske inte hade unnat sig att köpa sig annars. Inte helt oväntat röstar vi för att skinnjackan är den perfekta julklappen.

Men vad är det perfekta julrimmet på en skinnjacka? Det är inte helt lätt men här kommer några alternativ som attackerar problemet från lite olika håll.

 

Vinter, Sommar, Vår och höst – Här är plagget som värmer dina bröst

Morgon, Lunch, Middag och kväll – Det är gjort att hästens ”fjäll”.

 

Ut och rör på dig i alla väder. Du håller dig varm med detta läder.

Nu finns inga ursäkter mera – att inte gå ut och motionera.

 

Den är len men har en del hår

Du nu något värmande och omslutande får.

 

Häst, Ko eller Gris – har kopplingar på något vis

Tacka djuret för värmen – som kommer från över bröstet och ut genom ärmen.

 

Kalv, Kviga eller Tjur – Presenten kommer från något av dessa djur

Tacka det djur som vid lottdragningen hade oturen – De andra är ju fortfarande kvar i liv på ängen eller i buren.

 

Och vänta nu inte för länge med att köpa klapparna till julen. Redan från 1 december kan man handla och ändå vara säker på att man hinner lämna tillbaka om det inte blir rätt storlek eller färg. Detta eftersom de allra flesta butiker erbjuder förlängd öppet köp. Det är en stor fördel eftersom man knappast vill beställa varorna i mitten av december.

Då är det ju så mycket annat som ska ordnas. Allt från pepparkaksbakning till inköp av julgran och julgranspynt. Allt från skinkor som ska lagas till chokladpraliner som ska tillverkas. För många kallas detta för julstress. Men allt blir vad man gör det till. Men en sak är i alla fall klar nu. Rimmet till den inköpta skinnjackan.