Tio trender inom herrkollektionen

Daniel Lindström är både modechef och skribent på tidningen Café. Han driver även en blogg på deras sida där han tipsar om modetrender med fokus på herrutbudet. Några trender som han skrivit om är:

80-talets affärsman är tillbaka

På de modemässor han varit på under 2017 var det en hel del ”dubbelknäppta kavajer på catwalken”. Dagens affärsman börjar få en stil som påminner om 80-talet. Stor och rymlig passform på kostymen som både speglar allvar och fritid. Kan hos vissa upplevas ”lite väl ledigt”.

Välklädd man

Manchester åter i blickfånget

Att manchester kommer tillbaka är det ingen tvekan om. När Prada hade sin visning så var det mest av eller kring manchester. Det finns lite delade meningar om det är snyggt eller inte. Men som alltid handlar det om hur man bär upp ett plagg – inte alltid dess material eller stil.

Välkommen Polo

Polotröjan har varit olika populär under olika tider – men aldrig varken helt ute eller inne. Dagens polotröja får en finare touch då den bland annat kan bäras direkt under kavajen. I så fall ska det vara en tunnare modell. I annat fall går de grövre tröjorna riktigt bra.

Statement

Säg din åsikt, Stå för den, Våga utmana och uttala ett statement. Det är vad som förmedlas i samhället och även inom modevärlden. E-butikerna har i år en rad jackor med stora tryck där budskapen sällan kan missas.

Sportplaggen

Det har varit en trend under ett par år nu och det verkar som att den bara växer sig starkare. Både tröjor, byxor och jackor finns i sportigare look. Kläder som för tankar till sport samtidigt som de är designade för att matcha helt andra tillfällen.

Eller som Daniel skriver ”En skidjacka till ett par kostymbyxor alltså. Kan det vara något?”. Detta till en bild där en modell från Lanvin har en vit klassisk skidjacka, blå skjorta (?), kostymbyxor och finskor.

Nu drar ofta modevärlden saker till sin spets men att sporttrenden syns inom flera modeinriktningar är tydligt.